Satellite Applications for Societal Benefit Working Group (SAWG)

November 15th-16th, 2022 Vietnam Academy of Science and Technology (VAST) Campus (Building A6, 2nd floor), Hanoi

AGENDA

General Co-Chair:

Dr. Vu Anh Tuan, Vice Director General, Vietnam National Space Center (VNSC, VAST) Mr. HIRABAYASHI Takeshi, Senior Chief Officer of Earth Observation Missions (JAXA)

Presentation Rule:

12 minutes Presentation and 3 minutes Q&A (including preparation)

(GNSS Session: 10 minutes Presentation)

DAY 1: November 15 th		
TIME	SESSION / TITLE	
9:00-9:20	Opening Session for Day 1	
	Co-Chair: Dr. Vu Anh Tuan (VNSC), Mr. HIRABAYASHI Takeshi (JAXA)	
9:00[5min]	• Introductions & Welcome address (Co-Chair)	
9:05[10min]	Review of the last SAWG meeting (Secretariat)	
9:15[5min]	SAWG objectives and agenda adoption (Co-chair)	
9:20-10:45	SAFE (Space Applications for Environment) Session I	
	Co-Chair: Dr. Rajeev Jaiswal (ISRO), Dr. SOBUE Shinichi (JAXA)	
9:20[15min]	Overview & Status of Agromet Project	
	(Dr. Rajeev Jaiswal, ISRO, India)	
9:35[15min]	 ASEAN Food Security Information System <online></online> 	
	(Dr. Waraporn Saelee, AFSIS)	
9:50[15min]	Overview & Status of SAFE Rice Monitoring Project	
	(Ms. Kanjana Koedkurang, GISTDA, Thailand)	
10:05[15min]	 Promote rice planted area estimation using space based technologies in Cambodia 	
	(Mr. Men Sothy, DPS/MAFF, Cambodia)	
10:20[15min]	Early Warning of Agricultural Drought in the Philippines	
	(Dr. Gay Jane Perez, PhilSA, the Philippines)	
10:35[10min]	 Discussion 	
10:45-11:05	Group Photo	
	Coffee Break	
11:05-12:30	SAFE (Space Applications for Environment) Session II	
11:05[15min]	Assessment of methane emission from paddy fields and water management	
	(Dr. Lam Dao Nguyen, VNSC, Vietnam)	
11:20[15min]	Physio-climatic and Socioeconomic Suitability of Alternate Wetting and	
	Drying (AWD) Irrigation over Bangladesh	
	(Dr. Rahedul Islam, PUST, Bangladesh)	

11:35[15min]	ISRO's Data Platform VEDAS
11:50[15min]	 (Dr. Rajeev Jaiswal, ISRO, India) Taiwan Open Data Cube and the Application of Paddy Rice Recognition with AI model
12:05[15min]	 (Dr. Li-Yu Chang, NSPO) Earth Observation for Climate Smart Innovation - A South East Asia Open Data Cube
12:20[10min]	(Dr. Amy Parker, CSIRO, Australia)Discussion
12:30-13:30	Lunch (Building A6,1st floor and 2nd floor foyer)
	Sentinel-Asia Session I
	Co-Chair: Mr. Tatiya Chuentragun(GISTDA), Dr. KAWAKITA Shiro(JAXA) ■ Sentinel Asia Report
13:45[15min]	(Mr. TAKEI Goro, JAXA, Japan)Sentinel Asia - Trend of Emergency Observation Request-
	(Dr. IKEDA Makoto, ADRC, Japan)
14:00[15min]	 Practical utilization of Value-added products (VAPs) for JICA operations <online></online>
14.15[15	(Ms. GOHO Aya, JICA, Japan)
14:15[15min]	 Rapid disaster response using Synthetic Aperture Radar (Dr. Lin Way, EOS, Singapore)
14:30[15min]	 The DHARMA Project: Philippine Space Agency (PhilSA) contribution on the use of Earth Observation (EO) data for Disaster Risk Reduction and Management (DRRM) in the Philippines
	(Mr. Roel de la Cruz, PhilSA, the Philippines)
14:45[15min]	 GISTDA's space technology and application for disaster management (Mr. Tatiya Chuentragun, GISTDA, Thailand)
15:00-15:20	Coffee Break
15:20-16:05	Sentinel-Asia Session II
15:20[15min]	 Earth Observation data for climate resilience and strengthening disaster risk management <online></online>
15:35[15min]	 (Dr. Giriraj Amamath, IWMI, Sri Lanka) Satellite Report for Disaster and Crisis Management (DC Report) using EWS for the Asia-Pacific region
15:50[15min]	 (Dr. IKEDA Makoto, ADRC, Japan) Development of Mirror Target Calibration for Multiple Optical Satellite Data
15.50[1511111]	(Prof. NAGAI Masahiko, Yamaguchi Univ., Japan)
16:05-16:40	Coffee Break
16:40-17:00	Wrap-up of Day 1

	DAY 2: November 16 th
TIME	SESSION / TITLE
9:00-10:30	Space Applications I
0.00515	Co-Chair: Dr. Vu Anh Tuan (VNSC), Mr. HIRABAYASHI Takeshi (JAXA)
9:00[15min]	Agricultural monitoring system in Indonesia (Da Bizatas Shaffarti, BBD), Indonesia
9:15[15min]	(Dr. Rizatus Shofiyati, BRIN, Indonesia)Agricultural Application in Malaysia
9.13[1311111]	(Prof. Abdul Rashid Bin Mohamed Shariff, UPM, Malaysia)
9:30[15min]	 Challenges of using remote sensing data for oil palm monitoring in Indonesia
7.0 0[203333]	(Dr. Rahmat Arief, BRIN, Indonesia)
9:45[15min]	Updates on Applications of EO Satellite Data at CRISP
	(Mr. Leong Keong Kwoh, CRISP, Singapore)
10:00[15min]	Assessment of Blue Carbon Ecosystems in the Philippines using Remote
	Sensing
10.15[15]	(Prof. Ariel Conferido Blanco, PhilSA, Philippines)
10:15[15min]	 Boat Detection System for Sustainable Fishing <online></online> (Dr. Anton Louise Pernez de Ocampo, Batangas State University, Philippines)
	(Dr. Anton Louise Pernez de Ocampo, Batangas State University, Primppines)
10:30-10:50	Coffee Break
10:50-11:30	Space Applications II
10:50[15min]	Pre-disaster Monitoring of Hotspots to Achieving Sustainable Development
	Goals <online></online>
11.05[25min]	(Dr. Hamid Mehmood, UNESCAP) ■ Discussion
11:05[25min]	Discussion
11:30-12:30	GNSS Tech and Applications I
	Chair: Mr. KOGURE Satoshi (CAO/JAXA)
11:30[10min]	QZSS Update and Service Expansion in Asia-Oceania
	(Mr. KOGURE Satoshi, CAO, Japan)
	[Disaster Preparedness]
11:40[10min]	GNSS Solution in Thailand GNSTD A. Th. it. is a CNSTD A. Th. it. is a cnstraint.
11.50[10	(Mr. Thotsawat Fukiatisut, GISTDA, Thailand)
11:50[10min]	 Early Warning System for Glacial Outburst Floods <online> (Mr. Avinab Malla, Softwel, Nepal) </online>
12:00[10min]	Automatic Tsunami Warning System <online></online>
12.00[1011111]	(Mr. Delburg Mitchao, TalaTech, Philippines)
12:10[10min]	Application of QZSS and Sony's Earth Mimamori Platform for Reducing
	Forest Fire Damage
	(Mr. Manabu Kimura and Akihiro Horii, Sony Group, Japan)
12:20[10min]	Applications of GNSS for Disaster Risk Reduction <online></online>
	(Dr. Léo Martire, JPL/NASA, USA)
12:30-13:30	Lunch (Building A6,1st floor and 2nd floor foyer)
12.50-15.50	Lunch (Dunuing Au,15t floor and 2nd floor loyer)
13:30-15:00	GNSS Tech and Applications II
	[Mobility]
13:30[10min]	Application of GNSS Simulation Technology in Vietnamese Vehicle Tracking
	Box Validation
	(Prof. La The Vinh, and Dr. Nguyen Dinh Thuan, HUST, Vietnam)

13:40[10min]	Efficient Logistic Service with using GNSS Tech
	(Mr. Pham Nam Long, Abivin, Vietnam)
13:50[10min]	 Smart Mobility with GNSS in Singapore <online></online>
	(Dr. Victor Khoo, SLA, Singapore)
	[Agriculture and Livestock]
14:00[10min]	Digital Financial Solution for Farmers <online></online>
	(Mr. Aukrit Unahalekhaka, Ricult, Thailand)
14:10[10min]	 Application of GNSS and Earth Observation to Livestock Production
	(Prof. KOHTAKE Naohiko, Keio University, Japan)
14:20-15:00	[Panel Talk by MGA- New Emerging GNSS Service & its Application]
	Moderator: Mr. KOGURE Satoshi (CAO/JAXA)
	Dr. Damrongrit Niammuad, GISTDA, Thailand
	 Prof. KOHTAKE Naohiko, Keio University, Japan
	• Dr. Victor Khoo, SLA, Singapore <online></online>
	(name in alphabetical order)
	()
15:00-15:30	Overall Discussion
15:30-16:00	Coffee Break
16:00-16:30	Wrap-up of Day 2 and SAWG
16:30-16:45	Closing address
16:45	Adjourn